expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, 5 August 2013

tutorail bawal airbrush(bidang 45 to 55) #2

assalamualaikum :)
ramadhan kian pergi..
syawal pula bakal mengiringi..
moga amalan bisa mengikat diri..
daripada melanggar perintah ilahi

alhamdulillah ramai yg nantikan tutorial i dipublish baru berkesempatan nak update
setelah  berhempas pulas dengan page kami yg menjual busana muslimah baru "dibuka" tahun
klik utk lihat page
https://www.facebook.com/pages/Wardatul-Baydha-HIJAB/402453303186196?ref=hl

ok so ni tutorial kedua utk airbrush
apa yg perlu
inner tutup dada
pin dan keronsang :)

 1.pendekkan sedikit bahgain dalam sehingga labuh tudung mencapai bidang 55
2.letak tudung diwajah dan adjust sebelah panjang sebelah pendek ikut belah mana suka
3.ambil bahgian pendek pinkan disisi kepala


 4.buat sedikit lipatan utk menutup bahgian yg dipin tadi..
5.kemudian buka bahgian panjang sehingga menjadi satu laapisan
6.pinkan bukaan tadi ke bahu..
7.da siap kemaskan tudung ya! :)

saya tiggalkan anda dengan sepotong hadis
moga bermanfaat dan diredoi
"berkatalah benar walaupun pahit"

*~islam itu indah senyum itu sunnah~*
*~mujahadah itu payah kerna syurga itu indah~* ;)

tutorial bawal airbrush (bidang 45 to 55) #1

bawal airbrush bidang 45
apa yg perlu? untuk menjadikan bawal bidang 45 kepada 55?
bawal bercorak  bidang 45 (kalau tak jarang lagi bagus)
2 keronsang/3 keronsang.
inner labuh menutupi dada



 1.jadikan tudung yg bahagian dlam lebih pendek sehingga anda selesa dengan kelabuhan..
2.sebelah panjang dan pendek
3.ambil bahgian pendek dan pinkan debelakang kepala
4.buka bahgian panjang hingga manjadi satu lapisan




5.kemudian pinkan dibawah bahgian pendek yg telah dipin debahagian belakang kepala
6.da siap :)

janganlupa pakai inner..!!
dan tudung sperti inin sesuai digayakan dengan baju gelap yg tidak bercorak utk menymbunyikan iner anda :)

selamat mencuba dan semoga bermanfaat
jangan lupa lawat page saya wardatul baydha HIJAB untuk pelbagai pilihan tudung jubah dan dress yg owsem dan best dan....yg paling penting insyallh mengikut syariat :)
KLIK SINI
 https://www.facebook.com/pages/Wardatul-Baydha-HIJAB/402453303186196?ref=hl
*~islam itu indah senyum itu sunnah~*
*~mujhadah itu payah kerna syurga itu indah~*

Saturday, 27 April 2013

tutorial bawal safiyyah humairah #5


assalamualaikum :)
tutorial kali ni mungkin ramai yang dah tau
tapi mungkin juga masih lagi ada yang tak tahu ;)
tutorial ni bolehla di apply untuk bidang besar  dan bidang biasa..
tahu kenapa?tutup dada lah jawabnya :)

apa yg perlu ialah
*3 keronsang
*yg wajib pakai inner neck
 utk iner neck tutup dada boleh order de page saya ni
https://www.facebook.com/pages/Wardatul-Baydha-HIJAB/402453303186196?ref=hl
klik kat situ ye..;) like dan dapatkan update terbaru tentang bawal bidang besar/labuh



*samakan tudung sperti biasa
*pinkan di bawah dagu
*buka tudung tadi hingga menjadi satu lapisan




*pinkan dibahu
*ulang langkah membuka tdung jadi lapisan untuk sebelah lagi
*dan pinkan..:)
*siap!!!!! :)
simple dan mudah kan?


ni nak share sikit hadis untuk kita semua tak kira lelaki atau wanita :)
"saling memberi hadiahlah kalian.nescaya kalian akan berkasih-sayang"
hadis riwayat bukhari dari abu hurairah

oleh itu sahabat saya saudari saya dan semuanya
jangan lokek untuk memberi hadiah kepada orang tersayang dan orang yang dah banyak berkorban dan sentiasa disisi anda :)
as simple as that..
hadiah tak perlu mahal
senarai hadiah tak perlu duit
*senyuman
*kata-kata yang baik
*nasihat yang baik
*menyokong apa yang baik
senarai hadiah yang bawah rm1
*sebiji coklat (makan masa mengantok dalam kelas)
*air masak/mineral (lepas sukan ramai yang tak bawa kan?)
*sebatang pen (terlupa bawa pensil box)
*pemadam( ")
*dan macam-macam lagi
wah banyak nya hadiah yg kita mampu bagi :)
hadiah+sedekah=kasih sayang
tak nak lagi?:)

*~islam itu indah senyum itu sunnah~*
*~mujahadah itu payah kerna syurga itu indah~* :)




Tuesday, 23 April 2013

tutorial bawal safiyyah humairah #4



assalamualaikum warahmatullah!
semoga rahmatNya atas kita semua
jom selawat sikit
allahumma soli ala muhammad wala ali muhammad

bahan-bahan penting untuk resepi kita pada hari ini ialah
2 keronsang
1 pin
inner neck
(macam memasak je kan) hikk :)
untuk sebarang tempahan bawal labuh ,long cardigan ,jubah & inner labuh tutup dada yg awsome dan ceria
bolehla ke page saya wardatul baydha hijab
atau pm je ke fb saya :)
*pakai keronsang kecil seperti biasa dibawah dagu
*lebihkan sebelah tudung mengikut keselesaan kanan atau kiri


 *silangkan tudung
*pinkan sebelah yg panjang tadi kebahu

*ambil yg  bahagian pendek tadi kemudian pinkan dibelakang kepala



* ok da siap  begitulah rupa hasilnya
* kemaskan sekemas-kemasnya ;)

tips cantik dan baik bolehlah amalkanlah
sebelum nak menghadap cermin nak try tutorial tudung
bacalah doa ni tak rugi tau muslimah sekalian


 ok all dear jangan lupa tanagungjawab kita sebagai hamba ya ;)
selamat mencuba ..

*~islam itu indah senyum itu sunnah~*
*~mujahadah itu payah kerna syurga itu indah~* :)



tutorial bawal safiyyah humairah bidang labuh #2

assalamualaikum muslimah!! :)
how ur iman today? :)
ok sekarang nak bagi tutorial cara pegang lolipop!
eh !sory tutorial tudung sebenarnya  =.='
maaf..terliur tengok lolipop  yang besar gedebak tu hee

 4 pin/jarum peniti
keronsang comel
#inner yg cukup labuh ye material bawal agak jarang
macam chifon la cantik &jarang
tapi tak perlu risau pakai iner yg tak melekat dekat tengkuk da cukup..
tak percaya try la dulu duduk bawah matahari pon tak nampak bayang apa apa :)
inner yang bole di apply
*outer syria
*iner labuh tutup dada
* bole lah ke page saya wardatul baydha hijab utk sebarang order
inner atau bawal labuh ,long cardigan & jubah yg pastinya awsom belaka!
*boleh juga order di fb :)



*samakan tudung macam biasa macam nak pakai bawal lah :)
* buka sebelah tudung hingga jadi satu lapisan



*pinkan bukaan tudng tadi ke pipi

*ulang langkah pertama tadi dengan membuka tudung tadi jadi stu lapisan




*pinkan ke pipi bukaan tudung tadi


*pinkan diluar untuk kemaskan
  



*pinkan sebelah lagi dengan melipat sdikit tudung tersebut






*alhamdulillah akhirnya dah siap dengan 4 pin
* bole juga jadikan keronsang comel sebagai hiasan :)
*selamat mencuba

jangan lupa banyakkan bersedeqah dan senyum :)

*~islam itu indah senyum itu sunnah~*
*~mujahadah itu payah kerna syurga itu indah~* :)







tutorial bawal safiyyah humairah bidang labuh #3


assalamualaikum muslimah mukminah dan jamilah sekalian!!! :)
minggu ni update pasal tutorial je kan..
ye la da ramai yang tanya
minggu ni baru berkesempatan..
maklumlah pelajar cemerlang+anak solehah ahaks!
spm yg bakal menjelang dengan tuisyen yg sangat padat
dan rumah yg berantakan..
penat+letih+tak cukup tidur = mata panda! 
allahu ada sapa-sapa boleh bagi petua? hee :)

 ye ye tau nak tuto bukan nak dengar saye punye cite..ok fine! =.="
 ok la kita mulakan dengan tuto yg ke3
  apa yg kita perlu?

1 satu pin
1 keronsang
simple right?:)

subhanallah walhamdulillah walailaha illah wallahu akbar..
sebelum tu masa nak berdandan bagai bole lah selawat dan zikir :)
sambil2 dapat pahala! :)



nampak tak apa yang saya nampak?
haa kan...salah edit wardarul baydha
sepatutnya wardatul baydha ..tapi tak apa lah
da teredit gitu abaikan je..hee

* first samakan tudung macam biasa
*second pin kan dekat sebelah pipi yg anda suka kiri? kanan ?
terpulang..


 *buka tudung yg sebelah lagi hingga jadi satu lapisan dan tak membentk segi tiga
*letak bukaan tudung tadi di bawah dan pinkan dibahu
*dah siap! :)


ok all dear muslimah mukminah dan jamilah
have a good day with a nice smile :)
untuk sebarang update tentang tudung bolehlah lik page saya
wardatul baydha hijab

       *~islam itu indah senyum itu sunnah~*
*~ mujahadah itu payah kerna syurga itu indah~*



Monday, 22 April 2013

tutorial bawal safiyyah humairah #1


assalamualaikum..
alhamdulillah dah siap pun tutorial utk bawal safiyyah humairah bidang labuh ni...
hah panjang je tajuk dia kan..
btw untuk mendapatkan sebarang tempahan tudung untuk nikah dan tunang bole lah order difb sya
dan page saya wardatul baydha hijab
cardigan inner  neck jubah & bawal labuh
so apa yg perlu untuk gaya tudung ni

1. 2 pin
2. satu keronsang comel ;)
3 inner neck sangat penting! :)

                         ok first samakan tudung macam biasa kita pakai bawal..make sure sama k






                                    kemudian ambil yg sebelah kanan pinkan ke sebelah pipi



                            buka tudung yg sebelah kiri td hingga tidak membentuk segi tiga

                                       ni lah hasil buka tudung tadi ..bawa kedepan ..

                        pilih warna keronsang  comel   yang sesuai utk digayakan


                                               pinkan dibahu dengan keronsang comel tadi
           
                                            kemaskan tudung dengan meminkannya..supaya nanti kita berlari                                                                   tudung kita pon tak ikut lari..hee

                                                                    ini lah hasilnya :)

                                                    selamat mencuba ye muslimah semua
                                                    *~islam itu indah senyum itu sunnah~*
                                            *~mujahadah itu payah kerna syurga itu indah~*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...