expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, 5 August 2013

tutorail bawal airbrush(bidang 45 to 55) #2

assalamualaikum :)
ramadhan kian pergi..
syawal pula bakal mengiringi..
moga amalan bisa mengikat diri..
daripada melanggar perintah ilahi

alhamdulillah ramai yg nantikan tutorial i dipublish baru berkesempatan nak update
setelah  berhempas pulas dengan page kami yg menjual busana muslimah baru "dibuka" tahun
klik utk lihat page
https://www.facebook.com/pages/Wardatul-Baydha-HIJAB/402453303186196?ref=hl

ok so ni tutorial kedua utk airbrush
apa yg perlu
inner tutup dada
pin dan keronsang :)

 1.pendekkan sedikit bahgain dalam sehingga labuh tudung mencapai bidang 55
2.letak tudung diwajah dan adjust sebelah panjang sebelah pendek ikut belah mana suka
3.ambil bahgian pendek pinkan disisi kepala


 4.buat sedikit lipatan utk menutup bahgian yg dipin tadi..
5.kemudian buka bahgian panjang sehingga menjadi satu laapisan
6.pinkan bukaan tadi ke bahu..
7.da siap kemaskan tudung ya! :)

saya tiggalkan anda dengan sepotong hadis
moga bermanfaat dan diredoi
"berkatalah benar walaupun pahit"

*~islam itu indah senyum itu sunnah~*
*~mujahadah itu payah kerna syurga itu indah~* ;)

tutorial bawal airbrush (bidang 45 to 55) #1

bawal airbrush bidang 45
apa yg perlu? untuk menjadikan bawal bidang 45 kepada 55?
bawal bercorak  bidang 45 (kalau tak jarang lagi bagus)
2 keronsang/3 keronsang.
inner labuh menutupi dada



 1.jadikan tudung yg bahagian dlam lebih pendek sehingga anda selesa dengan kelabuhan..
2.sebelah panjang dan pendek
3.ambil bahgian pendek dan pinkan debelakang kepala
4.buka bahgian panjang hingga manjadi satu lapisan




5.kemudian pinkan dibawah bahgian pendek yg telah dipin debahagian belakang kepala
6.da siap :)

janganlupa pakai inner..!!
dan tudung sperti inin sesuai digayakan dengan baju gelap yg tidak bercorak utk menymbunyikan iner anda :)

selamat mencuba dan semoga bermanfaat
jangan lupa lawat page saya wardatul baydha HIJAB untuk pelbagai pilihan tudung jubah dan dress yg owsem dan best dan....yg paling penting insyallh mengikut syariat :)
KLIK SINI
 https://www.facebook.com/pages/Wardatul-Baydha-HIJAB/402453303186196?ref=hl
*~islam itu indah senyum itu sunnah~*
*~mujhadah itu payah kerna syurga itu indah~*

Saturday, 27 April 2013

tutorial bawal safiyyah humairah #5


assalamualaikum :)
tutorial kali ni mungkin ramai yang dah tau
tapi mungkin juga masih lagi ada yang tak tahu ;)
tutorial ni bolehla di apply untuk bidang besar  dan bidang biasa..
tahu kenapa?tutup dada lah jawabnya :)

apa yg perlu ialah
*3 keronsang
*yg wajib pakai inner neck
 utk iner neck tutup dada boleh order de page saya ni
https://www.facebook.com/pages/Wardatul-Baydha-HIJAB/402453303186196?ref=hl
klik kat situ ye..;) like dan dapatkan update terbaru tentang bawal bidang besar/labuh



*samakan tudung sperti biasa
*pinkan di bawah dagu
*buka tudung tadi hingga menjadi satu lapisan




*pinkan dibahu
*ulang langkah membuka tdung jadi lapisan untuk sebelah lagi
*dan pinkan..:)
*siap!!!!! :)
simple dan mudah kan?


ni nak share sikit hadis untuk kita semua tak kira lelaki atau wanita :)
"saling memberi hadiahlah kalian.nescaya kalian akan berkasih-sayang"
hadis riwayat bukhari dari abu hurairah

oleh itu sahabat saya saudari saya dan semuanya
jangan lokek untuk memberi hadiah kepada orang tersayang dan orang yang dah banyak berkorban dan sentiasa disisi anda :)
as simple as that..
hadiah tak perlu mahal
senarai hadiah tak perlu duit
*senyuman
*kata-kata yang baik
*nasihat yang baik
*menyokong apa yang baik
senarai hadiah yang bawah rm1
*sebiji coklat (makan masa mengantok dalam kelas)
*air masak/mineral (lepas sukan ramai yang tak bawa kan?)
*sebatang pen (terlupa bawa pensil box)
*pemadam( ")
*dan macam-macam lagi
wah banyak nya hadiah yg kita mampu bagi :)
hadiah+sedekah=kasih sayang
tak nak lagi?:)

*~islam itu indah senyum itu sunnah~*
*~mujahadah itu payah kerna syurga itu indah~* :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...